Te-ai decis să deschizi un restaurant, dar nu ştii ce fel de restaurant ți se potrivește și este și profitabil, în același timp? Restaurant de familie? Cafenea? Sau o franciză de lux?

 

Tipul de restaurant pe care îl vei deschide are mare legătură tu tipul de proprietar care îţi propui să fii. Indiferent de tipul de concept pe care îl vei alege, este extrem de important ca acesta să îţi fie confortabil şi la îndemână. În timp, va trebui să aduci mici modificări ideilor originale, pentru a te putea adapta procesului de deschidere  a unui restaurant.

Alege genul de restaurant pe care îţi va fi cel mai confortabil să-l gestionezi

Dacă te-ai decis să deschizi un restaurant înseamnă că eşti genul de persoană căreia îi place să ia masa în oraş. Deci, ce fel de restaurante îţi plac? Unde obişnuiești să ieşi? La restaurante de tipul fine dining? La restaurante de familie sau mai intime? E necesar să ai foarte clar în minte ce fel de restaurant îţi doreşti, pentru că fiecare tip de restaurant are nevoie de tipuri diferite de management.

Găseşte locaţia potrivită

Acum, că ai decis ce fel de restaurant vei deschide, timpul să cauţi locaţia potrivită. Ea este cea care poate asigura succesul sau eşecul afacerii tale. Sunt multe lucruri de luat în considerare când începi să cauţi un spaţiu, precum: suprafaţa, perioada de închiriere, chiria, normele ISU. Înainte să semnezi, încearcă să negociezi cu proprietarul. Totuşi, dacă ţi se întâmplă să găseşti o super locaţie, e posibil să fii nevoit să intervii asupra planurilor iniţiale ale restaurantului. În astfel de cazuri, flexibilitatea este extrem de importantă.

Fă mult research

Odată ce ai decis ce fel de restaurant vrei să deschizi, următorul pas este să cercetezi dacă există clienţi viabili pentru afacerea ta. Există în zona ta suficient trafic pentru ca afacerea ta să funcţioneze? De exemplu, dacă ți-ai propus să atragi tineri singuri aflaţi în jurul vârstei de 30 de ani, există în zona ta o astfel de populaţie? Sau zona este populată de oameni prea tineri sau prea în vârstă? Nu te rezuma niciodată doar la presupuneri! Este absolut necesar sa faci o cercetare demografică a zonei, adresându-te Institutului Naţional de Statistică.

Stabilește meniul

Meniul este motivul pentru care oamenii vor veni prima dată în restaurantul tău.  Când începi să te gândeşti la un meniu, ia în considerare tipul de bucătărie pe care vrei să-l oferi, descrierea produselor, aşezarea lor în meniu şi preţurile.

Realizează un plan de business 

Odată ce te-ai decis asupra conceptului restaurantului, ai găsit locaţia potrivită  şi ai verificat că afacerea va avea succes, este momentul să începi să scrii planul de business, de care vei avea nevoie pentru orice fel de finanţare.  Gândeşte acest plan ca pe o hartă care să te ghideze pas cu pas până în ziua deschiderii. Te va ajuta să îţi gestionezi finanţele şi să rezolvi tot ceea ce trebuie rezolvat.

Comentariile sunt închise.